Blog background image
Blog background image

Ahilej borilačka akademija

Dobro došli u Ahilej borilačku akademiju, prvu akademiju koja vam nudi sveobuhvatne treninge različitih borilačkih veština. U našoj akademiji možete započeti ili usavršiti MMA, BJJ, kik boks i brojne druge sportske borilačke veštine. Zakoračite u svet gde vlada stroga disciplina i posvećenost, i dovedite svoje telo u top formu i do gornjih granica izdržljivosti.

Academy image

MMA

(Mixed Martial Arts) Academy icon

Mešovite borilačke veštine (Mixed Martial Arts /MMA), poznatije kao vale tudo, slobodna borba, ultimate-fight ili free-fight su moderan borilački sport u kom se koriste tehnike različitih borilačkih veština. Ovo se najpre odnosi na borilačke sportove koji imaju praktičnu primenu i takmičarsku istoriju kao što su: rvanje, boks, kik-boks, brazilski džiu-džicu, grappling.

Pored činjenice da MMA predstavlja sublimat različitih sportskih grana, trebalo bi istaći da se svi pojedinačni sportovi koji čine MMA dodatno modifikuju i prilagodjavaju zahtevima MMA borbi, odnosno da se u poslednje vreme sve više susrećemo sa nazivima "Rvanje za MMA", "Stand up za MMA", "Grappling za MMA".

Academy image

BJJ

(Jiu-Jitsu Brasileiro) Academy icon

Brazilski džijudžicu (Jiu-Jitsu Brasileiro / BJJ) je borilačka veština nastala kombinacijom japanskih tehnika koje se koriste u džijudžicu i džudou. Za osnivače brazilske džijudžicu tehnike se s jedne strane uzimaju braća Karlos i Helio Grejsi, koji su ovu disciplinu osmislili početkom 20. veka. S druge strane, u Brazilu postoje klubovi i škole koje su nezavisne od porodice Grejsi, i koji navode da porodica Grejsi nije osnivač brazilskog džijudžicua, priznajući im jedino važnu ulogu u daljem razvoju ovog sporta.

Braća Grejsi su svoju tehniku učili od majstora Mitsuje Maede, koji je početkom 20. veka iz Japana emigrirao u Brazil. Nezadovoljni pojedinim tehnikama ovig sporta, braća Grejsi su navodno razvili svoj stil, koji težište stavlja na borbu (rvanje) na parteru, osnosno podu.

Academy image

Kik Boks

Academy icon

Kik-boks je borilački sport koji je nastao u SAD-u, mada ima naznaka da je možda čak nastao i u Japanu na osnovama boksa, karatea, tekvondoa, kung fua i drugih više ili manje poznatih borilačkih sportova. Gard je preuzet iz boksa, kao i dupli tekung. Ručne tehnike su iz boksa, jer su najefikasnije, dok se nožne već nešto razlikuju od škole do škole. Kaže se da najbolje prolaze udarci iz savatea, jer su nožni udarci u tom sportu dovedeni skoro do savršenstva.

Kik-boks ima samo jedno pravilo za zadavanje udaraca nogom, a to jeste da peta stajaće noge gleda u protivnika, jer se tada ne udara samo nogom već čitavim telom. Česta zabluda je da kik- boks nije sport koji je namenjen ženama, zato Ahilej akademija širom otvara svoja vrata i damama koje žele da usavrše tehniku ovog sporta. Kik- boks razvija i telo i duh, borci su uglavnom dosta opušteni i prilično mentalno jaki, a sa mentalnom snagom dolazi i fizička.

Cenovnik

MMA

5000.00 RSD

KIK-BOKS

3000.00 RSD

BJJ/GRAPPLING

4500.00 RSD

BJJ KIDS

3000.00 RSD

AHILEJ OLIMPIJSKA ŠKOLA BORENJA

3500.00 RSD

APSOLUTNA BORILAČKA ČLANARINA

7500.00 RSD